Menu
19 mei 2021

  • Zes lokale besturen op weg naar SDG Pioneer

Zes lokale besturen zijn enkele maanden op weg in het eerste SDG Pioneerprogramma voor lokale besturen.

Achter de schermen is er al heel wat aan het borrelen. Per lokaal bestuur werd een gemotiveerd sdg-team opgericht en een verantwoordelijke aangeduid. Vervolgens was er de startworkshop per bestuur waar we verwachtingen verzamelden en een gepersonaliseerde scan besproken.

Een tweede reeks workshops focuste op People, Planet, Prosperity, Peace en Partnership. Per “p” bespraken we wat er al gebeurde in de gemeente of stad, ook brainstormden we over mogelijke aanvullende acties. De sdg monitor resultaten werden ook meer in detail besproken. Dit leverde soms verrassende inzichten op.

De volgende stap is een lerend netwerk georganiseerd door VVSG waar de sdg teams elkaar zullen ontmoeten en het finetunen van de actieplannen. Samen duurzame impact realiseren, daar gaan we voor!

Voor verdere updates of vragen, volg onze LinkedIn of contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Terug naar nieuwsoverzicht